De OuderVereniging
De OuderVereniging organiseert allerlei leuke activiteiten. Met deze activiteiten creëren wij rondom het schoolgaan een bijzondere en gemoedelijke sfeer. Tijdens de activiteiten vragen wij ook de hulp van ouders e/o verzorgers, op deze manier proberen wij de contacten tussen u en school te bevorderen.

Enkele activiteiten waar wij zeer trots op zijn:
-  Sinterklaas: Sinterklaas wordt feestelijk ingehaald en gaat in alle klassen op bezoek, bij ons op school zijn de kinderen natuurlijk heel lief geweest, ze krijgen daarom allemaal een leuk cadeautje! Ook gaan de kinderen in de groepen 1 t/m 4 zelf op bezoek bij het Sinterklaashuis in Helmond en het Pietenpakhuis in Venlo.
- Kerst: Kerst betekent gezelligheid en samenzijn. Daar besteden wij dan ook de nodige aandacht aan. Het ene jaar worden alle kinderen verrast met een heerlijk ontbijt op school, geheel in kerstsfeer. Het andere jaar wordt een kerstmarkt gehouden waarbij alle kinderen verwend worden met leuke activiteiten en lekkere hapjes.
- Carnaval: De mooiste carnavalsstoet is toch wel die van de Petrus Banden. Alle klassen lopen met versierde wagens door de straten rondom de school, onder begeleiding van onze eigen Joekskapel. Daarna wordt een groot feest gevierd in de aula waar voor alle kinderen iets lekkers klaar staat.
- Pasen/Voorjaar: Afwisselend met Kerst vieren wij het ene jaar Pasen met een gezellig ontbijt voor de hele school. Het andere jaar wordt een heuse voorjaarsmarkt gehouden, waarbij alle kinderen in een lekker lentezonnetje worden gezet.
- Avondvierdaagse: Ieder jaar loopt de Petrus Bandenschool met bijna 400 kinderen mee tijdens de Avondvierdaagse. Wij organiseren dit evenement in zijn geheel en maken het tot één groot feest!
- Water-spetterdag: Als het heel mooi weer is, wat is er dan leuker dan spelen met water? Alle kinderen mogen de zwemspullen meenemen naar school, want nat ga je deze dag zeker worden!
- Themadagen/Excursies/Sportdagen: Voor alle klassen worden jaarlijks themadagen georganiseerd. We gaan hierbij geheel in stijl naar een speeltuin of maken een excursie.
De juffen en meesters vieren hun verjaardag gezamenlijk waarbij zij een door de leerlingen geknutseld cadeau ontvangen. Ook wordt regelmatig een sportdag of sponsorloop georganiseerd en gaan de kinderen vanaf groep 3 schaatsen bij Venray on Ice.
Voor het minikamp in groep 7 en het schoolkamp in groep 8 verzorgen wij een financiële bijdrage.
Om alle activiteiten uit te kunnen voeren vragen wij u om een ouderbijdrage à €17,50 per kind, per jaar.
Uiteraard zijn de leden van de oudervereniging ook een aanspreekpunt voor de school én de ouders. Wij vinden het belangrijk dat ouders ons kunnen benaderen met vragen, signalen en suggesties over de school en over de activiteiten. U kunt ons altijd bereiken door een mail te sturen naar OV@petrusbandenschool.nl. Wij vergaderen de eerste dinsdag van de maand om 20.00 uur op school, deze vergaderingen zijn openbaar.
Natuurlijk kunt u ook gewoon even één van de OV leden aanspreken!
Simone Halmans, moeder van Bram (groep 7) en Job (groep 4)
Janne van Broekhoven, moeder van Pleun (groep 6) en Puck (groep 2)
Simone Mous, moeder van Marijn (groep 6), Joris (groep 4) en Nora (groep 1)
Marlou Hulleman, moeder van Evi (groep 8) en Luc (groep 6)