De Oudervereniging

De Oudervereniging organiseert allerlei leuke activiteiten.Met deze activiteiten creëren wij rondom het schoolgaan een bijzondere en gemoedelijke sfeer.Tijdens de activiteiten vragen wij de hulp van ouderse/o verzorgers, op deze manier proberen wij de contacten tussen de ouders e/o verzorgers en school te bevorderen. Om alle activiteiten uit te kunnen voeren vragen wij u om een ouderbijdrage à €17,50 per kind, per jaar.

Enkele activiteiten waar wij zeer trots op zijn:

• Sinterklaas: Sinterklaas wordt feestelijk ingehaald en gaat in alle klassen op bezoek, bij ons op school zijn de kinderen natuurlijk heel lief geweest, ze krijgen daarom allemaal een leuk cadeautje! Ook gaan de kinderen zelf op bezoek bij bijv. het Sinterklaashuis in Helmond en het Pietenpakhuis in Venlo.
  • Kerst: Kerst betekent gezelligheid en samenzijn. Daar besteden wij dan ook de nodige aandacht aan. Het ene jaar worden alle kinderen verrast met een heerlijk ontbijt op school, geheel inkerstsfeer. Het andere jaar wordt een kerstmarkt gehouden waarbij alle kinderen verwend worden met leuke activiteiten en lekkere hapjes.
  • Carnaval: De mooiste carnavalsstoet is toch wel die van de Petrus Banden. Alle klassen lopen met versierde wagens door de straten rondom de school, onder begeleiding van onze eigen Joekskapel. Daarna wordt een groot feest gevierd in de aula waar voor alle kinderen iets lekkers klaar staat.
  • Pasen/Voorjaar: Afwisselend met Kerst vieren wij het ene jaar Pasen met een gezellig ontbijt voor de hele school. Het andere jaar wordt een heuse voorjaarsmarkt gehouden, waarbij alle kinderen in een lekker lentezonnetje worden gezet.
  • Themadagen/Excursies/Sportdagen: Voor alle klassen worden jaarlijks themadagen georganiseerd zoals bijv. de juffen- en meesterdag waarbij de leerkrachten een door de leerlingen geknutseld cadeau ontvangen, maar natuurlijk is er dan ook voor de kinderen een leuke activiteit. We brengen bijv. een bezoek aan een speeltuin of maken een excursie. Ook wordt regelmatig een sportdag of sponsorloopgeorganiseerd en gaan de kinderen vanaf groep 3 schaatsen bij Venray on Ice. Voor de schoolkampen in de hogere klassen verzorgen wij een bijdrage.
  • Avondvierdaagse: Ieder jaar loopt de Petrus Banden mee aan de Avondvierdaagse met bijna 400 kinderen. Alle kinderen en begeleiders worden door ons gekleed in een mooi oranje t-shirt. Wij coördineren de inschrijvingen en zorgen voor voldoende begeleiders die goed geïnstrueerd op pad gaan. Zo wordt de Avondvierdaagse één groot feest.

De leden van de oudervereniging zijn een aanspreekpunt voor de school en de ouders. Wij vergaderen de eerste dinsdag van de maand om 20.00 uur op school en deze vergaderingen zijn openbaar. Kom gerust eens langs of spreek ons aan over vragen, zorgen, suggesties of knelpunten.

• Simone Halmans: (voorzitter)
  • Marlou Hulleman: (secretaris)
  • Janne van Broekhoven: (penningmeester)
  • Nataschja van Veen: (overblijven)